De tweede week van thema kunst begon met het luisteren naar een verhaal ‘Nijntje in het museum’. Daarna hadden we een gesprekje over de inrichting van een museum, want op vrijdag maken we met al onze werkjes een echt museum voor mama, papa, oma, opa,…..

Maar eerst nog wat verder ‘kunst’ maken.

We bekeken de kunst van Jackson Pollock. Daarna maakten we zelf kunstwerken gebaseerd op deze kunstenaar. Hierbij oefenden we verschillende technieken: Gooien met verf, blazen op verf met een bellenblazer, spuiten met ver,……

We maakten ook een kunstwerk aan de hand van verschillende muziekfragmenten. 

Donderdag was een heel drukke dag. In de voormiddag bekeken we al onze kunstwerken.
De kinderen mochten zelf hun eigen kunstwerkje zoeken! Daarna was er natuurlijk terug zwemmen en dat vinden alle kleuters heel leuk! In de namiddag was het tijd om al eens te oefenen op het grote podium. Sommige kindjes hadden wat kriebeltjes in de buik… Maar alle kinderen doen het super! 

Ze zijn helemaal klaar om op vrijdag te tonen wat ze geleerd en gemaakt hebben tijdens het thema ‘kunst’.