Deze week hebben we de focus gelegd op fruit: appel, ananas, sinaasappel, kiwi, banaan, peer, druiven, citroen,…

Maandag gingen we dan ook naar de supermarkt. We mochten zelf een paar zakjes vullen met fruit: banaan, ananas, sinaasappel, citroen en kiwi. Oei, maar mag je dit zomaar meenemen? Natuurlijk niet, eerst naar de kassa en een centje betalen.

We proefden natuurlijk ook van de verschillende fruitsoorten en maakten kennis met zoet en zuur.

Onze poppenhoek werd omgetoverd in een fruitwinkel. Hier konden de kleuters verschillende soorten fruit kopen en verkopen.

In de puzzelhoek maakten we verschillende fruitpuzzels.

Deze week zijn we ook gestart met onze wekelijkse schrijfdans. Tijdens deze lesjes maken de kleuters kennis met (eenvoudige) schrijfmotorische vaardigheden op leuke muziek en met verschillende materialen. Deze week deden we een schrijfdans rond ons thema: ‘een fruitboom’. Hiervoor deden we eerst een waarneming buiten. We bekeken verschillende bomen. Daarna deden we de schrijfbewegingen in de lucht. Als laatste maakten we onze schrijftekening op een groot blad.

Volgende week gaan we verder met dit thema.