Maandag was het een beetje spannend in ons klasje. Alle grote lichten waren uit. Gelukkig had Jules allerlei (nacht)lampjes mee, zo werd het heel gezellig. 

We ontdekten de lichtbak en gingen daar met verschillende materialen aan de slag.

We maakten een tekening over ‘de dag’ en een tekening over ‘de nacht’. De kinderen weten ondertussen goed het verschil tussen dag en nacht. We bekeken een leuk schimmenspel over cirkel en zijn vriendjes. Tijdens hoekenwerk mochten de kindjes hun eigen schimmenspel maken en de fantasie de vrije loop laten gaan. Op woensdag komt juffrouw Lien altijd in ons klasje. We speelden samen een spelletje met de grote matrix. Hierbij moesten de kinderen de juiste kleur vorm op de juiste plaats leggen. Niet gemakkelijk, maar toch heel leuk. Op donderdag deden we allerlei spelletjes met de verschillende zaklampen. We leerden ook verschillende nachtdieren kennen. We ontdekten onder andere hoe deze dieren kunnen leven in de nacht. 

Vrijdag staat er een heel leuk blote voetenpad op de planning. De kinderen mogen niet kijken, maar vooral voelen met de voeten. Herkennen we de verschillende materialen zonder te piepen met de ogen? De foto’s van deze leuke activiteiten volgen nog op de klasblog. 

Volgende week gaan we van start met een nieuw thema ☃️🧣🧊🐧❄️🧤