We starten de projectweken rond de grootouders met 4 nieuwe kindjes in de klas: Remi, Renée, Lina en Sofia. Wat doen ze het super goed! Ze zijn het ondertussen al goed gewoon in ons klasje.
Tijdens dit project hebben we meteen veel bijgeleerd. Het project werd gestart door een toneeltje rond de grootouders. Daarna volgde een gesprekje: ‘ Wat is logeren en wat hebben we nodig om te gaan logeren bij oma en opa?’. De kinderen mochten de juiste spulletjes in de koffer leggen.

In de klas waren de hoekjes verrijkt in het thema. We konden allerlei dingetjes proberen dat oma en opa leuk vinden zoals parels rijgen op een stokje, timmeren, een korte en lange toren bouwen, ketting maken met magneetjes,…. Zo werd de fijne motoriek van de kinderen verder geoefend. 

We leerden ook een versje voor de grootouders. Dit versje komt op een mooie kaart dat de kindjes zelf gaan maken, maar dit blijft nog eventjes een verrassing. 

De kindjes waren ook heel trots toen ze hun foto van oma/opa, meme/pepe,…. mochten tonen en erover vertellen. 

Samen met K2 en K3 deden we ook heel wat activiteiten: er waren 2 workshops eentje rond oma en eentje rond opa. Hier leerden we de hobby’s van de grootouders kennen op een leuke manier.