Samen op ontdekking in de natuur! 

🍂🍁🦔🐿🌰🦉

We leren over de kleuren van de bladeren, de verschillende bosvruchten en de bosdieren. 

Een gezellige herfstwandeling kan dus niet ontbreken in dit thema.Tijdens de wandeling in de Groene Long ontdekten we dat de blaadjes van de bomen vielen en dat ze zo’n mooie kleuren kregen. Wow, wat zagen we daar nog? Heel veel mooie paddenstoelen… 🍄, maar ssst misschien horen/ zien we de kaboutertjes wel. Tijdens de wandeling zagen we ook enkele diertjes: wormen, slak, spinnen, ezel, ….

 Eens terug in de klas mochten we een herfstschilderij maken met de herfstkleuren; geel, rood en bruin. Daarna mochten de kindjes vertellen wat ze geschilderd hadden. We knutselden ook een egeltje met ‘mooie’ blaadjes van de bomen uit onze boomgaard op school. 

In de poppenhoek mochten we onze verkleden in echte kaboutertjes en wat vonden we dit grappig.

Aan de spelletjestafel speelden we een reactiespelletje. Wie kan er super snel op het juiste kleurtje slaan met het hamertje?

We hadden deze week ook onze herfsttafel met bosdiertje, waar we vrij kunnen fantaseren.

We sloten de eerste themaweek af met een kookactiviteit. We maakten notencake met onze okkernoten uit ons tuintje. Mmmm wat was het lekker.