Deze week zijn we gestart met een waarneming van verschillende groenten zoals: paprika, witloof, tomaat, wortel, radijs, salade, bloemkool, mais, komkommer,….We hebben ook kunnen proeven van verschillende groenten. 

Op dinsdag was het tijd voor een heel leuk verhaaltje. Het verhaal van ‘rupsje nooitgenoeg’. Aan de hand van het verhaal maakten de kinderen kennis met de cyclus van de rups. Eerst is het een rups, maar die veranderd in een wondermooie vlinder. 

Op woensdag zijn we samen met de tweede kleuterklas naar de markt geweest. Wat was het leuk om alle verschillende kraampjes te zien. De juf kocht aan het fruit en groentekraam lekkere mandarijntjes. We leerden dat we altijd beleefd moeten zijn als we iets vragen aan de verkoper.

Donderdag deden we terug ons wekelijkse schrijfdans. De kinderen konden stap voor stap samen met de juf een vlinder tekenen. In de namiddag genoten de kinderen van een poppenspel samen met K2 en K3. 

Vrijdag deden we een leuk en actief spelletje rond ‘gezond en ongezond’.

Op naar een nieuw thema vol plezier! 🎡🎠🎢