Het nieuwe thema is gestart…

We starten het thema meteen met een waarneming van ‘de kip’, ‘de haan’ en ‘het kuiken’. Zo leerden we ook meteen de levenscyclus van een kip kennen. De kinderen leerden o.a. dat een kip een ei legt en dat er uit het ei een kuikentje komt. 

In de klas deden we ook heel wat leuke activiteiten rond ‘de kip’. Zo maakten we ons eigen kuikentje of kipje en dit zal ook ons paasmandje worden. We experimenteren met de mais in de ontdekbak. In een ander hoekje oefenden we de begrippen: klein, middelgroot en groot. In de bouwhoek mochten we dan weer een huisje bouwen voor het ei, want de kinderen moesten het ei beschermen. Hierbij dachten ze ook na over de grootte van het huis. 

We bekeken een ‘kippenei’ ook van dichtbij.           We ontdekten het verschil tussen een rauw ei en een hard gekookt ei. Het pellen van het ei bleek een hele klus te zijn! Toen onze eiersalade klaar was, kon het smullen beginnen! We bakten ook een roerei en een spiegelei. Wat rook dat heerlijk.

We eindigden de eerste week met een leuk liedje over de kip en het ei. 

Volgende week gaan we verder met dit leuk thema. 

🥚🐣🐥🐓