De kinderen in de klas vinden ballonnen zo leuk, daarom werkten we deze week rond dit thema. 

We starten het thema met het waarnemen van verschillende ballonnen: waterballonnen, luchtballonen, gewonen ballonnen, lange ballonnen, confetti ballonnen, …… Zo leerden we ook de verschillende eigenschappen kennen. Daarna kon het experimenteren beginnen. De kindjes mochten zelf ballonnen opblazen met verschillende luchtpompjes.

Aan de creatafel bekleefden ze een ballon met papier en behangerslijm. Sommige kinderen vonden het zalig en boeiend om de handjes onder te dompelen in de lijm.

In een ander hoekje gingen de kinderen logisch rangschikken. Wat zien we bij het opblazen van een ballon? Wat zien we eerst, wat daarna? Wie de ballon groot genoeg liet worden, eindigde met een KNAL! We zochten dezelfde ballonnen door goed en gericht te kijken. We leerden eigenschappen te vergelijken. We luisterden naar een verhaal van Pip en Posy. 

We oefenden de ruimtelijke begrippen met een ballon en dachten eerst goed na, voor we de opdracht uitvoerden. Deze week deden we ook opnieuw schrijfdans.Β 

De peuters mochten de ballonnen onderdompelen in de verf, terwijl de eerste kleuters dan weer oefenden op ronde vormen. 

Volgende week gaan we aan de slag met een nieuw themaΒ πŸ–ΌπŸŽ¨πŸ‘¨β€πŸŽ¨πŸ§‘β€πŸŽ¨πŸ–Œ