Maandag zijn we gestart met een waarneming over de pinguïn. We leerden heel wat weetjes over dit leuk pooldier. Nu weten we dat pinguïns op de zuidpool leven, waar het heel koud is. Pinguïns zijn vogels, maar kunnen niet vliegen. Ze leggen ook een ei. Uit het ei komt een pinguïnkuiken. We speelden ook een spel waarbij de kinderen de prenten van de levenscyclus van de pinguïn in de juiste volgorde moesten leggen. 

Na de pinguïn was het de beurt aan de ijsbeer. Ook over dit pooldier leerden we veel bij. De ijsbeer woont heel ver van de pinguïns, maar leeft ook waar het heel koud is. Juf toonde dit op onze grote wereldbol, wat vonden we dit speciaal! Ze waren ook heel nieuwsgierig waar wij leven. Juf toonde ons land op de wereldbol. De kindjes vinden ons landje wel heel klein op de wereldbol. 

Tijdens hoekenwerk maakten we onze eigen ijsbeer. Onze ijsbeer is super zacht geworden. 

In de bouwhoek maakten we met de sneeuwblokken (Isimo) lange of korte torens.  We gebruiken hier ook onze fantasie, sommige kindjes maakten zelf een sneeuwhuis (iglo). 

We oefenden ook 2 wiskundige begrippen met behulp van 2 diertjes. Meer = beer is sterk en kan er veel dragen. Minder = vlinder kan niet veel dragen op zijn vleugels anders valt hij naar beneden. 

De kinderen leerden ook een leuk liedje met bewegingen bij. Het liedje gaat over een wit sneeuwvlokje. Het wit vlokje valt telkens op een ander lichaamsdeel. Op die manier leren de kinderen memoriseren en oefenen ze de belangrijkste lichaamsdelen. Dit allemaal door bewegend leren!