Project โ€˜De lentekriebelsโ€™ 

Maandag zijn we in K1 gestart met ons project rond de lente. De kinderen waren als eerste zeer nieuwsgierig naar de verschillende insecten (kriebeldiertjes).

Het poppenspel rond de verschillende kriebeldiertjes werd meteen de aanzet voor ons project. Het lieveheersbeestje ging op zoek naar een plek om te leren en kwam zo verschillende diertjes tegen.ย Ik probeer in de klas regelmatig een poppenspel te spelen want dit kan bijdragen aan het uitlokken van communicatie, het stimuleren van interactie, de taalontwikkeling en een goede luisterhouding.

In ons tuintje gingen we ook al op zoek naar verschillende kriebeldiertjes. We vonden in onze tuin al een aantal insecten. ๐Ÿž๐Ÿชณ๐Ÿœ๐Ÿ•ท๏ธ๐Ÿ•ธ๏ธ๐ŸŒ๐Ÿชฑ We leerden over de levenscyclus van een vlinder en een lieveheersbeestje. 

We speelden en werkten ook al veel in onze verrijkte hoekjes.

Donderdag was het buitenspeeldag en de kindjes van het eerste kleuter spelen heel graag buiten. 

In de natuur waren verschillende prenten verstopt van de bij, vlinder en het lieveheersbeestje. De kinderen moesten deze zoeken. Per insect waren er een aantal opdrachten. We hebben onder andere lekkernij geproefd die net zoals honing van de bij zoet zijn, een mooie vlinder getekend met krijt en telspelletjes gespeeld waarbij de kinderen de stippen van het lieveheersbeestje moesten tellen. Via een doorschuifsysteem kon iedereen aan alle activiteiten deelnemen.ย Het was een gezellige voormiddag met een groot hart voor de natuurย ๐Ÿ’š

Volgende week gaan we verder met dit thema.ย ๐ŸŒ๐Ÿ›๐Ÿฆ‹๐Ÿž๐Ÿœ๐ŸŒผ๐ŸŒบ๐ŸŒท