Jules had deze week een mand vol vitamientjes mee. De kindjes leerden wat meer over: een appelsien, meloen, appel, banaan, peer, citroen, blauwe bes, aardbei, mandarijn en een kiwi. 

Op school hebben we onze eigen boomgaard met appelbomen en perenbomen,.. Natuurlijk gingen we deze ook gaan bewonderen. Zo leerden de kindjes ook waar fruit vandaan komt. De kinderen mochten zelf appeltjes plukken uit onze eigen boom. 

We lieten onze zintuigen alvast heel goed werken tijdens dit thema. Als eerste bekeken we het fruit heel goed:  Hoe ziet het eruit?  Welke kleur heeft het?  Hoe ziet het er vanbinnen uit? 

Daarna kregen de kinderen van iedere fruitsoort een stukje. Ze mochten eens heel goed ruiken en daarna natuurlijk proeven. De kinderen ervaarden vooral de smaken zuur en zoet. Bij de zure smaak hebben heel veel kindjes een gekke bek getrokken. 

Tijdens hoekenwerk mochten de kinderen het fruit sorteren op grootte en op kleur. We oefenden ook verder op de hoeveelheid 3 met de lege appelbomen. De kindjes gooiden met de dobbelsteen en keken hoeveel appeltjes ze in de boom moesten hangen. Op donderdag zochten we ook de schaduwbeelden van de verschillende fruitsoorten. 

Al dat fruit, wat was dit een gezonde week! Volgende week gaan we nog even verder met dit leuk en gezonde thema.