Thema ‘op de boerderij’

De kindjes waren al een aantal weekjes aan het praten over diertjes. Dit thema leefden dus enorm bij de kinderen. Daarom besloot juf om samen met de kinderen een brainstorm te doen rond dieren. Zo kwamen we te weten over welke diertjes te kindjes graag wat meer wilden weten. Dit waren vooral de dieren op de boerderij. 

Elke dag leerden we een ander boerderijdier kennen zoals: de koe, de ezel, het schaap, de kip en het paard. We ontdekten hoe ze eruit zagen, wat ze eten, hoe het baby’tje van het volwassen dier noemde, waar ze slapen, …..

Rif had op woensdag ook mooie foto’s mee van de boerderijdieren van zijn pepe. Met veel trots vertelde hij over de schapen en de lammetjes. 

We deden ook opnieuw verschillende bewegingslesjes waarbij we de geluiden en bewegingen van de boerderijdieren moesten nabootsen. 

Tijdens hoekenwerk mochten de kinderen onder andere de boerderijdieren voederen. We keken naar ons kaartje om te zien hoeveel lepels de diertjes mochten krijgen. Op die manier werd het tellen en het hoeveelheidsbegrip verder geoefend.
We verfijnden ook onze kniptechniek. Wat kunnen sommige kindjes al goed op één lijn knippen!

Lina had deze week ook koekjes voor ons meegebracht, dank u wel meid!
Het was super lekker!