Tijdens de themaloze dagen vertelde een kleuter vol enthousiasme over haar bezoekje aan de boerderij. De andere vriendjes vonden dit meteen heel leuk. Er ontstonden leuke en fantasierijke verhaaltjes over de boerderij. Zelf tijdens hoekenwerk deden de kindjes de diertjes na en speelden ze met de speelgoed boerderij. Wat een enthousiasme en betrokkenheid! 

Daarom besloot juf om de klas deze week en volgende week om te toveren tot een mini boerderij. 

We zijn de week gestart met een poppenspel. Boerin Fientje was in paniek, want de boer ligt ziek in bed. Wie gaat er haar nu helpen op de boerderij? Gelukkig waren de kinderen en Jules er. Oei, maar Jules weet helemaal nog niets over het leven op de boerderij. Dus besloot Fientje om Jules te helpen. Om de twee dagen komt er iets nieuws op Jules zijn pad tot hij helemaal klaar is om Boerin Fientje te helpen. 

We leerden aan de hand van verschillende waarnemingen al veel bij over de werkkledij van de boer en boerin, het huisje van de boer en boerin, het gereedschap van de boer en boerin, de tractor en het zaaien van groenten op de akker. 

Het is mooi om te zien hoe de kinderen alles wat ze leren verwerken in hun spel tijdens hoekenwerk. Het rollenspel kan zo nog heel lang verder gaan.🚜🌾🧑‍🌾

Vrijdag krijgen wij ook bezoek van de boer met zijn tractor. De foto’s volgen! 🚜🧑‍🌾