Deze week kregen we bezoek van een heel schattig muisje ‘het afvalmuisje’ (handpop). 

Muisje leerde ons om afval te sorteren in de juiste vuilbak. Om de vuilbakken goed van elkaar te onderscheiden maakten we voor iedere vuilbak een gek/gekleurd monstertje. Ieder monstertje toont ons wat er in de vuilbak hoort. 

Tijdens een beeldactiviteit mochten de kinderen zelf hun monstervuilbakje schilderen en versieren naar keuze. Zo kunnen de kinderen thuis ook goed sorteren. 

We leerden ook dat we met afval soms nog leuke dingetjes kunnen doen zoals muziek maken met plastic flessen. We stopten verschillende spulletjes in de flessen, zo werden het schudflesjes. Wat vonden de kinderen het leuk om met de flesjes muziek te maken. 

Op vrijdag gingen we op stap om afval te zoeken rondom de school. Samen met muisje sorteerden we het afval in de juiste vuilbak. 

Volgende week gaan we van start met het thema ‘voertuigen – verkeer’. 

🚦🚗🚍🛴🚲