Wat hebben de kinderen genoten van dit thema. Zoveel verwondering en blijdschap in 1 week. 

Elke dag telden de kleuters samen met juf af naar de verjaardag van Jules. Jules is jarig op de rode dag. Intussen weten sommige kindjes al dat dit vrijdag is. Natuurlijk was er heel wat voorbereidingswerk nodig om er een mooi verjaardagsfeest van te maken. 

Op maandag leerden we over verschillende verjaardagstaarten. Taarten bestaan in alle vormen en kleuren. De kinderen mochten tijdens hoekenwerk hun fantasie de vrije loop laten gaan en de taarten versieren met plasticine. Op een taart mogen natuurlijk geen kaarsjes ontbreken. Jules wordt drie jaar, dus leerden we de hoeveelheid tot 3 herkennen aan de hand van een spelletje. De kinderen gooiden met de dobbelsteen en namen het juiste aantal kaarsjes. 

Op dinsdag had Jules voor ieder kind een uitnodiging meegebracht, want iedereen is welkom op het feestje van Jules. De kinderen vertelden elk om de beurt wat er op hun uitnodiging stond. Op die manier werd er geoefend op het durven praten voor de grote groep en het luisteren naar elkaar. 

Op woensdag mochten we een kroon kiezen voor Jules. We kwamen tot de ontdekking dat de ene kroon te groot was en de andere dan weer te klein… Dus knutselden we een zelfgemaakte kroon voor Jules. Wat is deze mooi geworden. De vriendjes uit de klas hebben heel goed geknutseld. 

Donderdag was juf even in paniek….We hadden nog geen cadeautje, slingers en ballonnen. Gelukkig hebben we creatieve kindjes in de klas. Er is dus voor alles een oplossing. De kinderen maakten zelf slingers met de clicks. We toverden onze poppenhoek om tot een speelgoedwinkel met speelgoed uit de klas. De kinderen hebben een mooi boekje gekozen om aan Jules te geven voor zijn verjaardag. Daarna hebben we het natuurlijk mooi verpakt, want het moet nog een verrassing blijven voor Jules. In de ontdekbak in de klas mochten de kindjes met de pompjes zelf ballonnen opblazen. Ook hier kwamen de begrippen klein en groot aan bod. De fijne motoriek werd natuurlijk ook geoefend. 

Nog 1 nachtje slapen en dan is het eindelijk tijd om de verjaardag van Jules te vieren! 

Spannend! 

Er zal veel gedanst, gezongen en gelachen worden. Natuurlijk helpen we ook mee met Jules om de lekkere verjaardagstaart op te eten. 

Volgende week starten we met een nieuw thema…. 

Ra ra ra… 

THEMA FRUIT 🍑🥝🍓🍌🥭🍐🫐🍒🍎