Deze week gingen we verder aan de slag met het project ‘de kleur van emotie’. We leerden nog een aantal monstertjes beter kennen. Zo weten we nu dat het zwarte monstertjes bang is, het groene monstertje altijd rustig is en het roze monstertje super lief is voor anderen. 

We hebben heel veel geknutseld en gewerkt aan onze fijne motoriek. We oefenden een aantal leuke technieken: kleuren met houtskool, stempelen met verf, met verf spatten, rollen in de verf,…

Tijdens hoekenwerk was er voor ieder kind iets te beleven. In de poppenhoek konden de kinderen de monstertjes nabootsen. Aan de wiskundetafel zochten ze de juiste monstertjes bij elkaar en sorteerden ze de juiste kleuren bij elkaar. Om de fijne motoriek te oefenen mochten de kindjes de lege monstertjes het juiste gevoel (blij, boos, verdrietig, bang,..) geven door te knutselen met de plasticine. In de boekenhoek maakten de kindjes hun eigen verhaal met de kleurenmonsters. Ze lieten hun fantasie de vrije loop gaan. 

Deze week maakten we ook kennis met ‘papegaai’. Papegaai houdt van boeken en wil graag veel bijleren over alle soorten boeken.Iedere dinsdagvoormiddag nemen we hier 10 minuutjes de tijd voor. We leerden al hoe we een boekje juist moeten vasthouden, waar we moeten beginnen en wat er allemaal te zien is in een prentenboek. Daarna mochten de kindjes allemaal een boekje nemen en gingen ze op verkenning. Het was mooi om te zien hoe leuk ze tegen elkaar aan het vertellen waren over hun eigen boek.