Deze week zijn we gestart met het project ‘een griezelfeestje’.

Jules was een beetje verdrietig, want iedereen viert Halloween, maar Jules heeft nog niets te doen. Hij heeft alleen een eng verkleedpak. Gelukkig weet Fientje zijn vriendin een leuk idee. We organiseren samen met de kinderen een griezelfeestje. Samen met K2 en K3 houden we verschillende brainstorms. Tijdens de brainstorms komen verschillende vragen naar voor: 

  • Hoe kunnen we ons verkleden?
  • Welke versiering kunnen we gebruiken om het griezelig te maken?
  • Hoe kunnen we de mensen laten weten dat er een griezelfeestje is? 

Op al deze vragen zochten we samen een antwoord. 

In de klas leerden we ook Heksje Mimi kennen. Heksje Mimi is heel goed in enge feestje organiseren. We luisterden ook met veel spanning naar haar verhaaltje. Zo leerden we heel wat nieuwe woorden kennen. Beluister zeker eens het verhaaltje met uw kleuter. Jullie kunnen het verhaaltje ‘Heksje Mimi geeft een griezelfeestje’ vinden op YouTube. 

In de klas kunnen de kinderen verder griezelen. De huishoek is omgetoverd tot een heksenwinkel waar de kinderen met de verschillende ingrediënten toverdrankjes kunnen maken.
Ze bedenken heel leuke fantasierijke drankjes.

We bekeken de ‘spin en zijn spinnenweb’ ook van dichtbij. Met onze laarzen aan gingen we buiten op zoek naar spinnen en hun prachtige webben. Terug in de klas lieten we onze creativiteit los: we tekenden spinnenpoten, maakten spinnen van plasticine en telden het eten voor de spinnen. 

Wat een superleuke week vol griezelige avonturen.