Blog Image

Eerste kleuter - De Kleine Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 1e kleuterklas.

Project ‘Jules en zijn nieuwe regenlaarzen’

Uncategorized Posted on 10 oktober 2024 20:56


Deze week stond volledig in het teken van het boek ‘Jules en zijn regenlaarzen’. Wij lazen het boekje en deden Jules na. 

Springen in de plassen met onze regenlaarzen. We observeerden de huisjesslak en haar slijmspoor, wat waren we gefascineerd aan het kijken. Nadien mochten we zelf sporen maken door met onze vingers heen en weer te bewegen in scheerschuim.

We deden ook verder met het maken en versieren van onze moddertaartjes. Dit vonden we het allerleukste 😁 We oefenden ook verder op de begrippen in en uit. Dit deden we aan de hand van een spelletje met de hoepels. Aan de wiskundetafel mochten de kleuters de wormen sorteren op lengte. 

Volgende week starten we met ons project ‘een griezelfeestje’. 🎃👻🧙



Bezoek aan de kermis🎟️🎡🎢🎠

Uncategorized Posted on 5 oktober 2024 20:34

We vonden het heel leuk!



Hiep hiep hoera voor Finn🥳🎂🎈🎁

Uncategorized Posted on 5 oktober 2024 20:25

Vrijdag vierden we de verjaardag van Finn. Gelukkige verjaardag lieve Finn.



Uncategorized Posted on 3 oktober 2024 23:08

Wachtzakjes in K1

Gedurende de dag doen zich al eens korte wachtmomenten voor. Ik zocht naar een manier om deze momenten een zinvolle invulling te geven die aansluit bij de kinderen hun behoeften.

Daarom ben ik dit schooljaar gestart met wachtzakjes met open materiaal en sensorisch materiaal in zoals houten stokjes, magneten, gekleurde schijfjes met touw, tekenbord, pop tubes, ….

Ik merk dat deze momentjes echt voor rust zorgen bij de kinderen. 

Project ‘ Jules en zijn nieuwe regenlaarzen’ 

Deze week zijn we ook gestart met een nieuw project. We werken rond het boek ‘Jules en zijn nieuwe regenlaarzen’. Tijdens dit project leggen we vooral de focus op de seizoensverandering. 

Donderdag trokken we naar buiten met onze regenlaarzen aan. We ontdekten de schatten van de herfst. Eens in de klas maakten we moddertaartjes en deze mochten we zelf versieren met onze gevonden schatten 🍁🍂. Deze activiteit zorgde voor veel creativiteit.

De begrippen kort en lang kwamen ook al aan bod. We leerden deze begrippen actief begrijpen met de speelgoed wormen.

Uiteraard luisterden we al naar het verhaal van Jules en zijn regenlaarzen. In de boekenhoek kunnen de kinderen met behulp van de prenten het verhaal aan elkaar vertellen. Zo oefenen we op verhaalbegrip en het durven praten tegen elkaar.

Volgende week staat er nog heel wat leuks op het programma rond dit project.

💦🍂☔️🌧️💧🪱🐌👣