Jules zette ons nieuw thema in met een knaller! Het vies vuil varkentje zat met zijn blote voeten in de modder en nodigde zijn vriendjes uit om hetzelfde te doen. Wie durfde het aan? Wie genoot van de sensorische prikkels? Heel wat begrippen en woordenschat werden spontaan verwoord. “Koud, nat, glad, vuil, modder, wassen, proper…” Het enthousiasme en de betrokkenheid waren groot. Het verhaal liet ons kennis maken met de drie biggetjes. Tijdens hoekenwerk toverden we varkens tevoorschijn en oefenden we onze visuele discriminatie. Na de middag maakten we zelf sensorische modder om er tijdens hoekenwerk mee verder te spelen. 

In onze kring ontdekten we ook stenen, hout en stro! Na de uitleg van de juf wisten we waarvoor het hout, het stro en de stenen dienden. Het bouwen kon beginnen. Probleemoplossend denken, ruimtelijk inzicht, samenwerken en verdraagzaamheid stonden centraal. Het verhaal werd op dag één al heel mooi nagespeeld in de poppenhoek. 

We genoten van het SUPERLEUK thema! 

Welkom aan ons lief/ nieuw vriendje Liam.