Deze week zijn we gestart met ons project โ€˜onderwaterwereldโ€™. 

We zullen dus de komende 2 weken veel samenwerken met de andere vriendjes uit K2 en K3. Zo leren we elkaar allemaal nog beter kennen. 

Maandag zijn we alvast gestart met een muzisch verhaal rond een visje โ€˜Splashโ€™ die samen met zijn mama de zee gaat verkennen. Op die manier kwamen de kindjes al te weten rond welke zeediertjes we de komende twee weken zullen werken: vissen, schildpad, inktvissen, krab, kreeft, dolfijn, haai, zeester, zeepaardje, walvis, zeeanemonen,โ€ฆ. 

Ook leerden we deze week โ€˜grondig waarnemenโ€™. We bekeken intussen al een aantal zeedieren: de Clownvis, de kogelvis, de Egelvis, de zeeanemoon, de rog, de lipvis, de dolfijn, de walvis, de haai, de inktvis en de octopus. Nu weten we ook al heel wat leuke weetjes over deze zeediertjes. 

Ons klasje is natuurlijk ook omgetoverd tot een onderwaterwereld. Tijdens hoekenwerk komen de zeediertjes ook terug. We kunnen onder andere de octopus, krab en zeester eten geven . Dit doen we door op ons kaartje te kijken en evenveel schelpjes te nemen. 

Aan de sensorytafel kunnen de kindjes hun eigen fantasieverhaaltje verzinnen met de zeediertjes. De kindjes zijn ook volop aan het knutselen aan hun eigen onderwaterwereld. We hebben intussen onze schoendoos al ingeschilderd. Volgende week werken we hier verder aan. 

We zongen ook een mooi liedje over een visje die niet kan praten. De kindjes kunnen er zelf al verschillende bewegingen op uitvoeren.

Volgende week werken we nog een weekje rond dit thema. 

Op vrijdag 20 oktober kunnen jullie komen kijken naar het forum. De kindjes zijn alvast volop aan het oefenen.