Thema boerderij

We zijn de week gestart met het kijken naar een filmpje over de boerderij. We zagen dat er verschillende dieren leven op de boerderij en dat de boer/boerin ook zorgt voor verschillende groentjes.

We ontdekten in de klas dat de poppenhoek veranderd was in een miniboerderij, met echte stro. Er was zelf een mini tractor aanwezig.De kleuters kunnen zich hier helemaal inleven in het leven op de boerderij.

We starten ook met het knutselen van een boerderijdier. Na een grondige waarneming van de belangrijkste dieren op de boerderij:Hoe zien ze eruit? Wat eten ze? Waar slapen ze? Welke pootjes hebben ze? We deden ook een leuk spelletje waar we de dierengeluiden mochten nabootsen. We leerden een liedje over ‘vies vuil varkentje’.

In de hoekjes waren er ook allerlei leuke spelletjes. We hebben een echte verteltafel met allerlei verschillende boerderijdieren, een boerderij en tractors.

De kers op de taart was natuurlijk onze schoolreis naar de kinderboerderij.We kregen eerst een rondleiding van de boer. De kinderen waren trots dat ze al zoveel wisten over de dieren.We deden daarna een ritje met de pony. We mochten de pony’s ook verzorgen. Daarna vonden we de pony’s heel lief. Het zijn zelf al onze beste vriendjes. De huifkarrit vonden we super leuk. Wat hebben we veel gelachen. Het was een dagje om nooit te vergeten.🐖🐎🐄🐑🐔🐱🐶