We zijn het thema gestart met een lentewandeling op het schooldomein.We ontdekten een moestuin waar aardbeien, sla, worteltjes, tomaten,… groeien.Terug in de klas had Jules een vraag: ‘Hoe groeien plantjes en bloemen nu eigenlijk?’.We leerden dat we eerst een zaadje moeten zaaien in de aarde. Daarna moeten we het zaadje water en zon geven, zodat het goed kan groeien.In de klas mochten we zelf oefenen op het planten/zaaien met verschillend gereedschap (schepje, hark, bloempotjes,..).Op dinsdag hebben we zelf echte zaadjes gezaaid. Wat er uit de zaadjes zal komen blijft nog even geheim tot volgende week😁We zijn ook volop bezig aan het cadeautje voor Moederdag, maar dit gaan we natuurlijk nog niet verklappen 🤫. Woensdag kregen we leuk bezoek. De mama van Rif kwam langs met babyzusje ‘Molly’. Rif vertelde graag wat meer over zijn lieve zus. Hij helpt graag met mama/papa om zijn zusje te verzorgen en wat doet hij dit super goed als grote broer. De kinderen waren aandachtig en vol verwondering aan het luisteren en kijken. Dank u wel aan de mama van Rif om eens langs te komen met de baby. De kindjes waren super enthousiast!
Op donderdag hebben we in kleine groepjes geoefend op het tellen tot 4 en het begrip ‘evenveel’. De kinderen mochten rollen met de dobbelsteen en evenveel bloemetjes nemen.We luisterden ook naar een verhaal ‘Jules in de lente’. Tijdens het verhaal moesten we net als Jules eens heel goed luisteren 👂 naar de vogeltjes in de natuur en heel goed ruiken👃🏽 aan de plantjes/ bloemen in de natuur. We deden ook een beweegspelletje waarbij we een zaadje die groeit nadoen. Zo konden we zelf ervaren hoe een zaadje groeit.

Volgende week gaan we verder met dit thema

🪴🌱🌾🌸🌺🌻🧑‍🌾🧑‍🌾