Goudlokje en de drie beren in K1

Opnieuw een leuke week in het thema Goudlokje en de drie beren👱‍♀️🐻🐻🐻!

Maandag leerden we de bruine beer wat beter kennen. We leerden verschillende weetjes over de beer aan de hand van prenten en filmpjes. We weten nu al dat een beer: goed kan zwemmen, scherpe klauwen heeft, goed kan klimmen in de bomen, visjes kan vangen met zijn grote poten, graag honing eet,…..

Op maandag hadden we schrijfdans.We mochten grootmotorische oefeningen doen met linten op vrolijke muziek.

Dinsdag brachten we onze lievelingsbeer mee naar de klas om er enkele leuke activiteiten mee te doen. Natuurlijk mochten ze eerst even hun beertje voorstellen aan de klas tijdens de vertelronde. Tijdens een wiskundige activiteit oefenen we de plaatbegrippen: in, op, voor, achter en naast met ons beertje buiten in het zonnetje. We werkten ook rond de muzikale tegenstellingen ‘luid – stil’ op het liedje ‘it’s o so quiet’ van Björk. De kleuters waren super enthousiast! Bij de rustige, stillere momenten in het liedje wiegden we onze beer in slaap. Bij de opgewekte momenten in het liedje dansten we heel enthousiast en blij rond met ons beertje.

Vrijdag mochten we onze zelfgemaakte berenkronen aandoen en werden we echte beren. We maakten een berentocht op het schooldomein met verschillende opdrachten (foto’s volgen). 

Volgende week starten we met een nieuw thema….

🐣🥚🐔🐓