Nu de zon langer wakker blijft, laten we druppels water binnenvallen in ons klasje. Deze week hebben we rond het thema “Water” gewerkt. Niets is leuker om met water te spelen tijdens deze zonnige en warme dagen. Al zouden de vriendjes het hele jaar door spelen met water.

We hebben samen een brainstorm gedaan rond water. We hebben ijs gemaakt met water. Dat voelt toch wel koud vinden de vriendjes. We hebben bellen geblazen op wit papier met een beetje verf in en dit vonden de vriendjes zeer leuk. Waterspelletjes waren uiteraard ook van de partij.

Welke glazen zijn er vol en welke leeg? Waar is het meeste water? Waar is er minder water? Het leuke is dat een vol glas water een ander geluid maakt dan glazen met minder water en daarmee kan je muziek maken.

Natuurlijk was er ook een verrassingsdag voor de vriendjes. ‘s Morgens gingen we naar een speeltuin op wandelafstand. De vriendjes hebben zich er rot geamuseerd. Daarna kwamen we terug naar school. Na een lekkere maaltijd mochten de vriendjes vrij spelen. Met een gehuurd springkasteel en “eendjesbad” kon de dag niet meer stuk.

Ik denk dat alle vriendjes vlug in dromenland gaan terecht komen.

Meester Jos.