Omdat de vriendjes nog te klein zijn om te rijden met de auto’s hebben ze deze week en vorige week mogen spelen en experimenteren met speelgoedauto’s. Ze zouden wel willen rijden hoor met echte auto’s, maar ze moeten toch nog een beetje wachten tot ze 18 jaar zijn. Wij houden het nog op spelen.

De vriendjes hebben enkele verkeerslessen gekregen. Waarom dragen we fluojasjes? “Omdat we moeten van de politie”, was het antwoord. Na de uitleg dat fluojasjes beter gezien worden op straat, legde de meester uit dat we dicht tegen de huizen moeten wandelen. Daarna zijn we op stap geweest rond de school. We hebben verschillende voertuigen gezien en de geluiden van die voertuigen opgenomen (deze hebben we dan beluisterd in de klas), verkeersborden besproken, waarom is er een drempel bij de school, … Het was een leerrijke ervaring.

De vriendjes mochten niet rijden met een echte auto, maar ze mochten wel met speelgoedauto’s door verf rijden. De verschillende bandafdrukken kon men waarnemen en kriskras door elkaar rijden is ook een plezante en kleurrijke boel.

Meester Jos