Ons filmpje voor het schoolfeest is ingeblikt. De meester gaat het nog monteren en op 12 juni kan je het filmpje bezichtigen. De vriendjes hebben allemaal hun best gedaan in deze zomerse temperaturen. Het was lastig om geconcentreerd te blijven en soms deden de vriendjes eens niet mee, maar op deze leeftijd is dit normaal. Het grote voordeel is dat er geen traantjes waren.

Nu het filmpje van het schoolfeest gedaan is, gaan we verder met vaderdag. Het versje aanleren en het cadeautje afwerken.

We gaan ook verder met ons thema over “Vervoer”. We hebben verschillende vervoersmiddelen gezien en nu gaan we eens de auto waarnemen. Hoeveel wielen heeft de auto, waarvoor dient het stuur, hoeveel kinderen kunnen er in de koffer, … ? Allemaal leuke weetjes omtrent de auto. Natuurlijk gaan we ook veel spelen met de (speelgoed)autootjes. We rijden met de auto’s over verschillende ondergronden en zo vergelijken we de bandenafdrukken. Er zijn dunnere, dikkere , grovere, … afdrukken van banden.

De wielen blijven verder draaien van ons klasje.

Meester Jos