De vriendjes vonden het thema touwen, linten en draden heel leuk. Daarom zijn we deze week verdergegaan met het thema.

De vriendjes hebben mogen schilderen met een touw aan een stokje. Zo schilderen ย was niet gemakkelijk, want veel verf krijg je niet op het touw. Ze vonden het wel leuk. Het was een beetje als vissen met verf.

De vriendjes hebben ook mogen weven. Ze weefden boven en onder de gaten van het net en weefden zo verschillende kleuren doorheen het net.

Ik gaf hen ook een stukje draad en we onderzochten wat we allemaal konden verplaatsen met een draad. Eerst hoe we een stoel konden verplaatsen met een touw. Het touw mag niet te hoog, want anders valt de stoel en ook niet te laag want anders lukt het niet zo goed om te trekken. Stapsgewijs vonden we de oplossing. Daarna hebben we opgemerkt dat we grotere speelgoedautoโ€™s kunnen voorslepen. Dat was leuk natuurlijk.

We hebben ook onderzocht wie de langste naam heeft. De meester heeft alle namen opgeschreven en dan namen we linten van verschillende kleuren. Deze knipten we op lengte van de naam van het kindje. Daarna vergeleken we de linten. Zo wisten we wie de langste naam heeft.

Meester Jos