De tweede week van onze projectweek was terug een beestenboel. Het thema ‘De dieren op de boerderij’ waren we nog niet beu, want dieren nadoen vinden onze vriendjes heel leuk.

We hebben een auditie gehouden om een verhaal na te spelen. De vriendjes van de drie kleuterklassen mochten de dieren uitbeelden van het boekje en de meester en juffen beslisten dan wie de verschillende rollen zouden spelen vanuit het boek. Onze vriendjes deden het fantastisch. Dit hebben we dan ook gefilmd.

We hebben ook geschilderd met watjes en als de schilderijen gedroogd waren mochten de vriendjes boerderijdieren stempelen op hun schilderij.

De vriendjes hebben we ook op, naast, in, voor en achter aangeleerd. Dit deden we op een leuke manier. Eerst hebben we met de banken een stal gemaakt en daar kregen de vriendjes opdrachten zoals op de bank gaan staan, … De kleuters deden dan dezelfde oefening met een speelgoedboerderij waar ze hun dieren op de juiste plaats plaatsten.

Volgende week werken we rond het thema: “Touwen, linten en draden”. Er mogen altijd touwen linten of draden meegegeven worden met uw kind.  Daarmee kunnen we volgende week dan experimenteren en spelen.

Meester Jos