Deze week is de eerste week van ons projectweek. We werken klasoverschrijdend samen met de andere kleuterklassen en dit gedurende twee weken.

Het thema is ‘Diertjes in de boerderij’. We namen verschillende boerderijdieren waar en deden dit op een leuke manier.

We zijn onze projectweek begonnen met raadseltjes. De meester las enkele raadseltjes voor en de vriendjes mochten raden welk dier ik omschreef. De vriendjes luisterden aandachtig en probeerden te raden welk dier het was. Daarna mochten ze de dieren uitbeelden met dierengeluiden.

We gaven een ‘kaal schaap’ haar haren terug door van papier, balletjes te maken en deze op het schaap te plakken. Zo kreeg ons schaap het terug warm in deze wisselvallige weersomstandigheden.

Het leukste vonden de kleuters het spelletje ‘Ren je rot’.  De meester gaf een opdracht en de vriendjes moesten lopen naar het juiste diertje. De meester probeerde nog de kleuters te doen twijfelen door te lopen naar een verkeerd dier, maar tevergeefs, de vriendjes kenden de diertjes veel te goed.

Volgende week gaan we terug verder met deze beestenboel.

Meester Jos