Deze week verwelkomen we twee nieuwe vriendjes, namelijk Julia en Karam. Welkom in de klas!

Deze week is een thema loze week. Wat doe ik dan? Ik observeer of speel mee met de vriendjes. Zo zie ik de evolutie van de vriendjes en leer ik waar de nieuwe vriendjes goed in zijn of minder goed, wat doen ze graag, waar spelen ze niet graag, … Ik merk ook op dat de vriendjes rustiger zijn als er eens geen thema is. Het verloopt allemaal wat vrijer.

Wat hebben we nu allemaal gedaan?

We hebben het liedje “1234, hoedje van papier” aangeleerd. Ik heb dit aangebracht op verschillende leuke manieren en ondertussen leren de jongste tellen.  De vriendjes mochten vrij schilderen met waterverf of vrij tekenen en we hebben spelletjes gespeeld.

Het leukste was toch wel het mooie weer, want buiten ravotten vinden de kleuters toch nog altijd het leukst. In ons tuintje lagen er allemaal takken, maar de takken komen niet allemaal van de boom in onze tuin, dus zijn we op ons domein gaan zoeken van waar al die takken komen.

We voelden ons toch als kleine detectives.

Meester Jos