Deze week gingen we verder met het thema: “Kunst in de klas”. Wat hadden we daarvoor nodig? Een schildersezel en een canvas. Om het te voltooien hebben we er ook een kadertje rond gemaakt. Hierdoor hebben we geleerd wat even groot is, wat te klein is en wat te groot is. Het kader voor rond ons kunstwerk was niet altijd op de gepaste lengte. De vriendjes onderzochten de lengte van het kader en hoeveel we dan nog nodig hadden om de juiste lengte te bekomen.

Ik las het verhaal van “De draad van Alexander” voor. We ontdekten dat we met draad alles kunnen maken wat in ons hoofdje afspeelt. De vriendjes kregen allemaal ijzerdraadjes en ze mochten er mee experimenteren. Als ze klaar waren, probeerden we wat te herkennen in de samengevouwen ย ijzerdraadjes. De vriendjes zagen er meestal dieren in zoals een dolfijn die uit het water springt of een vlinder of …

Bij de vriendjes is er zeker en vast geen gebrek aan fantasie.

Meester Jos