Deze week werkten we rond een thema voor iedereen, want ieder kind komt dagelijks in contact met het thema “Slapen gaan”. Natuurlijk is niet ieder kind even gemakkelijk in zijn bed te krijgen of slaapt ieder kind even lang. “Slapen gaan” is zeer dicht bij hun leefwereld en daar kunnen de vriendjes veel over vertellen.

Ik heb veel leuke foto’s gekregen van de vriendjes hun slaapkamer. Ze waren wel verrast dat de meester opeens foto’s had van hun slaapkamer, maar leuk vonden ze het wel. Zeker als er een foto tussen zit van een vriendje die aan het slapen was.

De vriendjes vertelden over hun slaapkamer en benoemden wat ze zagen. Ze waren enorm betrokken. Er waren verschillende kamers te zien met verschillende bedden, maar er waren veel gemeenschappelijke  voorwerpen in de kamer zoals een kast, kussen, laken, …

We hebben ook aangeleerd om op, onder, naast, … het bed te staan. De meeste vriendjes sprongen het liefst op hun bedjes.

De knutselactiviteit was een laken maken voor Jules, de klaspop, zodat hij het lekker warm heeft. We hebben textiel in stukken geknipt en deze geplakt op ‘ het bed ‘ van Jules.

Hopelijk gaat het slapen voor sommige kleuters wat beter, want vermoeidheid was niet aanwezig in mijn klasje.

Volgende week gaan we ons klasje donker maken. We werken het thema:’ licht en donker’ uit. Daarvoor mogen de vriendjes allerlei materiaal meenemen die gepast zijn voor het thema. (alles dat licht heeft, fluo materialen,…) Zo kunnen we experimenteren met licht en donker.

Alvast bedankt

Meester Jos