Het nieuwe jaar is gestart, met een nieuw vriendje in de klas, Loran. Welkom in de klas Loran.  We waren allemaal blij om terug in ons klasje aanwezig te zijn.

Deze week hebben we rond gevoelens gewerkt. Gevoelens zijn op deze leeftijd soms moeilijk om uit te drukken en daarom hebben we de basisgevoelens (bang, blij, boos, verdrietig) aangeleerd op verschillende manieren. We hebben ontdekt als iedereen boos kijkt het ook wel grappig kan zijn.

We hebben onze gevoelens gelinkt aan muziek. We hebben gedanst op verschillende muzieksoorten die de basisgevoelens uitdrukten. Deze muziek hebben we gelinkt aan schilderen op gevoel. Toen de kleuters boos mochten schilderen, was ik toch eventjes bang voor mijn schilderborstels, maar ze hebben het overleefd, oef.

Iedereen is eens blij, verdrietig, boos of bang en met uitzondering van blij duurt het allemaal niet te lang.

Volgende week werken we rond het thema “slapen gaan”. De vriendjes mogen allerlei materiaal (gelieve te naamtekenen) meenemen omtrent slapen. Als het mogelijk is mogen jullie enkele foto’s doorsturen naar mijn e-mailadres van de slaapkamer van uw kind. Gelieve met uw kind ook op de foto’s (op, naast, voor, onder,… bed). Zo kunnen we deze bespreken in de klas.

Meester Jos