Sinterklaas komt eraan! En dat hebben we geweten in de klas! De vriendjes hebben al veel suggesties  gegeven over cadeaus die ze willen. De Sint geeft natuurlijk meer dan alleen maar cadeautjes zoals mandarijnen, chocolade, snoepjes, … Maar wij hebben snoepjes van dichterbij waargenomen.

Er zijn veel verschillende snoepjes. Er zijn ronde, vierkante, grote, kleine, zachte en harde snoepjes. Veel te veel om op te eten (al waren de vriendjes daar niet mee akkoord.) Natuurlijk hebben we geleerd dat te veel snoepjes eten ongezond is, maar fruit en groentjes zijn daarentegen lekker en gezond. (Ze geloofden de meester wel, maar mochten ze zelf kiezen …)

De snoepjes hebben we niet gebruikt om op te eten, maar we hebben er mee leren tellen. We hebben evenveel/ niet evenveel en minder aangeleerd met deze snoepjes. Minder begrepen ze supersnel, zeker als ze snoepjes mochten proeven.

De vriendjes maakten zelf hun eigen gekke snoepjes met zoutdeeg. Ze waren wel ontgoocheld dat ze deze niet kunnen opeten. Scheerschuim en plasticine hebben ze gebruikt om de Sint een baard te geven. We hebben ook een liedje aangeleerd voor Sinterklaas en de kinderen deden enthousiast mee.

En zoals de Sint zei:” Er zijn geen stoute kinderen dit jaar (alleen een beetje gekke vriendjes).”

Klik klak het paardje op het dak | Dak, Sinterklaas, Paarden