We zijn er deze week terug ingerold met het thema ballen, bollen en rollen. De vriendjes hebben mogen schilderen met knikkers en verf gedrukt op papier dit deden we door ballonnen te gebruiken gevuld met verschillende materialen.

We hebben verschillende ballen gezien zachte/ harde, grootte/ kleine, zware/lichte, tennisballen, voetballen, pingpong ballen, knikkers,… Alles dat rond was en kon rollen hebben we mee gespeeld en dat vonden de vriendjes zeer leuk. De bal rollen, gooien en vangen hebben we geleerd aan de hand van een versje.

Wiskunde kwam ook aan bod. We hebben evenveel en meer aangeleerd. De kleuters leerden te splitsen door tennisballen in verschillende dozen te gooien. Waar zitten de meeste tennisballen en hoe zorgen we dat er overal evenveel tennisballen zijn.

Door het vele bewegen met de ballen, hebben we het ook rustige momenten. Yoga en massage met een tennisbal brengt toch eventjes rust in de klas.

Meester Jos