De vriendjes hebben veel gebouwd in de klas en zo hebben ze wel een beetje bouwverlof verdient. J Ze hebben huizen gebouwd met blokken, stokken, … De tweede week van ons projectweek ging meer over werkmaterialen en hoe je er veilig mee werkt.

De vriendjes hebben geëxperimenteerd met werkmaterialen. Wat moet je doen met een schroevendraaier? Een hamer kennen ze goed, daarmee kunnen ze kloppen!

Natuurlijk moet alles veilig gebeuren. Welk materiaal is om jezelf te beschermen? En, hoe dragen we het materiaal? Wat beschermt het materiaal? Een veiligheidsbril is om beter te zien en werkhandschoenen zodat ze geen koud hebben? Met mijn veiligheidsschoenen ben ik veilig voor kloppende hamers.

We hebben geschilderd met stro. Sommige vriendjes kleuren vlug heel hun blad vol, andere doen het rustig aan en gebruiken weinig van hun blad, maar beide zorgden wel voor leuke werkjes.

We hebben ook het verhaal ‘de drie biggetjes’ nagespeeld samen met de andere klassen. We deden dit op vier manieren, namelijk poppenspel, vertellen, toneeltje en verteltafel.

Ik wens jullie allemaal een gezonde, veilige en leuke vakantie toe! We starten terug op 12 november 2020.

Meester Jos