Deze week en volgende week werken we klasoverschrijdend rond het thema “Een huis bouwen”. Samen met het tweede en derde kleuter leren we meer over huizen. Hoe ze gebouwd worden en welke materialen er gebruikt worden om te bouwen.

Dinsdagnamiddag hebben we de regendruppels kunnen ontwijken en zo eens de huizen bekeken rondom onze school. We zagen allerlei verschillende huizen. Huizen die groot zijn, huizen met hout, een huis met kurk aan de voorkant, …  De daken waren schuin en plat, veel verschillende voorgevels enzovoort.

Natuurlijk mochten de vriendjes ook proberen huizen te bouwen. Blokken en Lego zijn daarvoor leuk materiaal, maar ook het materiaal dat je meegaf met je kind was superleuk om mee te bouwen.

Hoe test de meester de sterkte van de huizen? Het kleuterteam heeft het verhaal van de drie biggetjes nagespeeld. De meester speelde de grote sterke wolf en die blies zo hard hij kon om de huisjes te laten omvallen. Als het huisje niet omver viel, was het huis sterk genoeg. Of vielen ze niet om omdat de grote sterke wolf met een mondmasker op moest blazen?

Meester Jos