Op donderdag zijn we naar een film gaan kijken in de Budascoop, Choums Odyssee. Niet iedereen is al eens in een bioscoop geweest. Wanneer het donker wordt, kan het soms wel eng zijn. Om de vriendjes voor te bereiden hebben we de hele week gewerkt rond film. We hebben geprobeerd het bioscoopgevoel te laten leven in de klas en we hebben het ook een beetje donker gemaakt.

De meester had een oude en nieuwe camera mee waar de vriendjes mee mochten filmen. Ze mochten dieren nadoen voor de camera, gekke bekken trekken, rondwandelen met de camera in de klas, …

Maar, waar kunnen we de filmpjes op afspelen? Een tv… We maken met een kartonnen doos een tv, waar we onze filmpjes kunnen bekijken in onze eigen bioscoop of zelf een beetje acteren achter het scherm.

Muziek is ook een onderdeel van film en de vriendjes mochten kleuren met hun vingers op het ritme van afgespeelde filmmuziek.

Meester Jos