Deze week leefden we een beetje onder de grond. We hebben buiten gezocht naar diertjes die onder de grond leven. We hebben miertjes en slakken gevonden en we hebben de mol beter leren kennen.

Is de mol nu blind of niet? Wat eet een mol? Hoe graaft een mol? Deze vragen hebben we proberen te beantwoorden. De vriendjes hebben ook onder de tafels gekropen zoals een mol. Daar hebben zeΒ  mogen tekenen al liggend of zittend op de grond ondersteboven op de tafel. Ze vonden dit zeer grappig.

De vriendjes hebben met aarde mogen spelen en natuurlijk hebben we modder gemaakt. De vriendjes vonden dit toch maar vies.Β  Ze speelden liever gewoon met aarde. De gevulde emmers vergelijken we met elkaar. Welke emmer is de zwaarste/lichtste? Het waren allemaal sterke vriendjes, want het lukte hen allen om gevulde emmers te dragen. Toch waren ze wat zwaar, de lege emmers gingen toch iets makkelijker in de lucht.

Gelukkig kwamen we allemaal terug boven de grond op het einde van de week.

Meester Jos.