We zijn al een weekje verder en sommige vriendjes zijn nog een beetje emotioneel. Daarom werken we deze week rond emoties. We doen dit aan de hand van het boekje: ” Kleurenmonster gaat naar school”.

We maken onze eigen monstertjes, die aan de hand van een specifieke kleur, gevoelens aanduiden (rood is boos, geel is blij,…). Deze kleurenmonstertjes gebruiken we later in de kring om hun emoties uit te drukken via de prenten en gemakkelijker gesprekken te beginnen.

We leerden een versje aan over de kleurenmonsters en we speelden allerlei spelletjes rond de hoofdkleuren. We mochten allemaal eens super boos kijken, zelfs naar de meester en lachen hebben we ook gedaan, want wij gaan blij naar school.

Volgende week werken we rond het thema “Met mijn knuffel naar school!”. De vriendjes mogen een knuffel meebrengen naar school. Deze blijft wel een volledige week op school liggen, want we gaan er samen mee spelen. Gelieve de knuffel te naamtekenen.

Meester Jos