Wat is gezond en ongezond? De vriendjes weten wel wat lekker is, maar gezond is het niet altijd. Gelukkig eten de meeste vriendjes graag fruit, maar bloemkool en broccoli wordt toch liever gemeden.

We hadden ook een Β winkeltje en mochten er met β€˜echt’ geld gezonde en ongezonde etenswaren kopen of verkopen. We hebben ook ons fruit gewogen. Wat zou er zwaarder zijn een appel of mandarijn? Eerst wegen in de handen daarna op verschillende weegschalen. We leerden ook dat er korte woorden zijn en lange woorden. Zoals welke fruitnaam is langer banaan of appelsien. Een banaan is langer , maar het woord banaan is korter dan appelsien.

Natuurlijk is een gezond lichaam ook belangrijk. Iedere morgen begon met enkele gymnastiek oefening, zodat we goed wakker waren. Op het groot scherm werd er muziek afgespeeld en konden de vriendjes hun beste dansbewegingen tonen .

Volgende week werken we rond de straat van Kaat.

Meester Jos

dav
dav
dav
dav