Deze week krijgen we het bezoek van een rupsje. Een rupsje dat niets liever doet dan eten. Rupsje “Nooitgenoeg”. Eerst luisterden we naar het verhaal van het rupsje. Hoe hij van een eitje in een rups veranderde en dan een cocon werd die veranderde in een prachtige vlinder.

We stempelden met zand gevulde ballonnen in de verf en maakten zo ons eigen rupsje.  We leerden ook tellen aan de hand van het verhaal. Sommige vriendjes kunnen al tellen tot 5 en verder.

We hebben ook samen een liedje aangeleerd over Rupsje Nooitgenoeg.

We hebben filmpjes gezien over hoe rupsen bewegen en  het veranderen van rups naar vlinder. Natuurlijk hebben de kleuters ook mogen rondvliegen als een vlinder en kruipen als een rups. Zonder de handen te gebruiken is kruipen toch wel veel moeilijker.

Volgende week werken we rond gezond eten.

Meester Jos