Samenwerken is ook belangrijk, daarom werken we twee weken samen met het tweede en derde kleuter. Het thema is ‘ kunst in de klas’. Op vrijdag 14/02 kunnen de ouders dan onze zelfgemaakte kunstwerkjes komen bekijken in klas, maar er gaat nog meer te doen zijn dan kunstwerkjes bekijken.

Samen hebben we gebrainstormd over kunst, hebben we bekende kunstwerken van kunstenaars bekeken, zoals René Margritte, Mondriaan, Jackson Pollock, … En daarmee gaan we dan ook te werk in de klas. Wij werken deze week rond Kandinsky en Pollock, maar ook andere kunstenaars  betrekken we in andere kunstvormen.

Wiskunde kwam ook aan bod. Grootste/ kleinste penselen, meeste penselen, minste penselen, … Taal kwam ook aan bod. We bespreken schilderijen en geven onze mening over kunst. Is een banaan aan de muur nu ook kunst? Sommige kleuters vinden van wel, anderen niet.

Het worden kunstige weken.

Meester Jos