Na twee weken een donkere klas zijn we blij dat de zon terug door onze ramen schijnt. Deze week is het wat luchtiger. Het thema is ‘ballen rollen!’. We gaan zelf rollen, verschillende materialen laten rollen, kleine/ grote ballen laten rollen, … De kleuters krijgen veel “rolkansen”.

Natuurlijk is er ook wiskunde aanwezig. We gaan grote ballen en kleine ballen sorteren van groot naar klein. Rijen langer of korter maken met ballen.

In de klas gaan we ook zingen, het lied is ‘bal, bal ronde bal’. We leren ook een versje aan ‘ballen botsen’.

We experimenteren ook met alles dat rond is of rolt, zoals schilderen met ballonnen, maar in iedere ballon zit er iets anders in. Een ballon met lucht, één met zand en één met water. Zo voelen ze een verschil tussen iedere ballon. De kleuters schilderen ook met knikkers in een doos. De doos laten bewegen en de knikkers met verf rollen over een wit blad.

Het is deze week een beetje rock en rollen in de klas.

Meester Jos