Deze week bleef het donker in de klas en de kleuters vonden het leuk. Spelen, experimenteren en onderzoeken met lichten, dat vonden ze leuk en zo leren ze dat je niet hoeft bang te zijn in het donker.

De kinderen mochten zeggen waar ze bang voor waren in het donker. Spoken, monsters, geluiden, schaduwen,… deze zaken maakten hun bang. Tijdens de gesprekken zochten we ook oplossingen om niet meer bang te zijn in het donker. Zoals een knuffelbeer, in de zetel slapen, bij mama slapen, een lichtje aansteken, … Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat een lichtje het best werkt. Zo beslisten we om iets te maken dat licht geeft, met ‘glow in the dark verf’ gaan we iets maken waardoor de kinderen (hopelijk) minder bang zijn in het donker.

We hebben ook geleerd hoe we dingen donkerder kunnen maken en lichter van kleur, het verschil tussen dag en nacht, logische volgorde om te gaan slapen, welke schaduw past bij het diertje, …