Deze week hebben we samen onderzocht hoe we ons klasje kunnen donker maken. Zo kunnen we beter het verschil zien tussen licht en donker. Het licht mocht niet in de klas binnen raken. We hebben samen een oplossing gevonden. De ramen bedekken met papier.

De vriendjes hebben verschillende materialen gekregen om in het donker te spelen. Materialen die licht geven en ook materialen die het donkerder maken. Daarmee mochten ze spelen enย  ontdekken. Zoals het ontdekken dat iedereen een schaduw heeft en met schaduwen kunnen we veel doen. Een schaduw wordt groter als we verder gaan met het licht en omgekeerd, de schaduw wordt kleiner als het licht dichter bij een object gaan.

De meester heeft ook een schimmenspel gespeeld voor de vriendjes. De schaduwen liepen over een wit doek. De vriendjes vonden het zeer leuk.

Volgende week gaan we verder in het donker. We gaan werken rond het thema โ€˜bang zijn in het donkerโ€™.

Meester Jos

dav
dav
mef
mef
mef